StoryEditorOCM
RegionalUSRED LJETA OBNAVLJA SE CESTA SMILČIĆ-PRIDRAGA

Načelnik Klapan: Neka se mještani malo strpe, do 3. kolovoza će asfalt biti postavljen

Piše P.O.
25. srpnja 2017. - 20:55
smilcic_pridraga1-250717

Mještani Pridrage, pogotovo iz zaselaka Viduke i Donji Baturi, postaju sve nervozniji zbog radova na državnoj cesti 502 od Smilčića do Pridrage. Zbog rekonstrukcije ceste primorani su koristiti zakučaste i duže obilazne putove, a čini im se i da radovi ne idu tempom koji se najavljivao.

Radi se o obnovi osam kilometara potpuno dotrajale prometnice, sve je započelo početkom travnja, investiciju od oko 20 milijuna kuna osigurale su Hrvatske ceste, a izvođač radova je tvrtka "Sarađen". Općina Novigrad, na čijem se području radovi izvode, bila je uključena jedino u izradu projekta kako bi se već sada postavili predpriključci za vodu radi izbjegavanja naknadnog prokopavanja obnovljene ceste.

-Izvođači su u predviđenoj dinamici, ne bih rekao da radovi kasne. U početku je to išlo nešto sporije, ali od 1. srpnja je ritam pojačan, sva potrebna mehanizacija je na terenu i mislim da će sve biti dovršeno do 1. listopada kao krajnjeg roka, kaže općinski načelnik Joso Klapan.

Klapan je svjestan da su radovi pali u najnezgodnijem trenutku, u turističkoj sezoni, ali objašnjenje nalazi u činjenici da je žalba pomakla početak radova. Naime, očekivalo se da će radovi započeti još u studenom prošle godine i biti završeni do svibnja ove godine, ali se zbog žalbe na javni natječaj sve oteklo i praktično radove uvelo u turističku sezonu.

-Unatoč nezgodnom trenutku, važno je što smo dočekali obnovu te ceste koja je bila denivelirana i u jako lošem stanju. Sada će mještani Pridrage i svih okolnih mjesta brže i sigurnije stizati do Zadra. Osim toga, kroz Pridragu će biti izgrađen i nogostup, s jedne strane prometnice i ovisno o blizini okolnih kuća. Javnu rasvjetu nismo mijenjali jer postojeća zadovoljava, kaže načelnik Klapan navodeći da će u Pridrazi, na raskrižju prema Novigradu, biti izgrađen kružni tok.

-Stari sloj asfalta je podignut, radovi se primiču ulazu u Smilčić, a vjerujm da će dobar dio prometnice biti asfaltiran do 3. kolovoza, pa će poslije toga doći i do preregulacije prometa. To će mještanima olakšati pristup njihovim kućama, a ja ponavljam: neka se malo strpe, dugo godina smo čekali na obnovu ove nama vrlo važne prometnice, zaključuje Klapan.

23. travanj 2024 11:50