StoryEditorOCM
Regional„NISTE OVLAŠTENI”

Ministarstvo financija zabranilo Gradu Ninu da ratne invalide oslobodi plaćanja dijela lokalnih poreza

Piše P.O.
7. listopada 2020. - 21:31

Gradsko vijeće Nina je u veljači ove godine donijelo Odluku o lokalnim porezima koju je sada – povuklo! Tom su odlukom oslobodili invalide Domovinskog rata obveze plaćanja poreza jedinici lokalne samouprave i omogućili neplaćanje gradskog poreza za kuće na odmor u dijelu koji se bavi turističkom djelatnošću.

Međutim, primjedbe je imalo Ministarstvo financija donoseći odluku u kojoj izričito stoji da jedinica lokalne samouprave ne može u svojim aktima uređivati pitanja koja su jasno određena zakonskim osnovama, te ne smije oslobađati od obveze plaćanja, niti donositi dokazna sredstva za oslobađanje obveza iako se radi o porezima koji su 100 posto prihodi Grada. Zato je Ministarstvo financija ninskoj gradskoj upravi poslalo uputu da usklade svoju odluku o lokalnim porezima sa zakonskim odredbama i to bez oslobađanja koja je Grad prethodno predvidio.

Sada je Gradsko vijeće to jednoglasno i uradilo.

Smatrajući da je to kudikamo povoljnije za Nin, Gradsko je vijeće prihvatilo stečajni plan za tvrtku „Vigens” predložen od strane stečajne upraviteljice Radojke Danek.

19. travanj 2024 22:20