StoryEditorOCM
RegionalHUMANA GESTA

Lovci Zadarske županije se odazvali na izvanrednu akciju darivanja krvi

Piše Branko Božić
15. listopada 2020. - 10:42

  Budući da je zbog pandemije koronavirusa nastala potreba za krvlju u hrvatskim zdravstvenim ustanovama i bolnicama, zadarski Županijski lovački savez, pozvao je svoje članove na dobrovoljno darivanje krvi. Akcija je bila izvanrednog tipa i održana je u suradnji sa zadarskim Crvenim križom i Općom bolnicom Zadar pod motom ¨Darujte krv poklonite život¨.

Njome su ove srijede u poslijepodnevnim satima, od početka do kraja zajednički koordinirali tajnik LSZŽ Roko Pavić i voditelj dobrovoljnog davalaštva krvi pri zadarskom Crvenom križu Šime Lisica. Pridržavajući se svih zadanih epidemioloških mjera humanitarna akcija upriličena je u prostoru nove Poliklinike, gdje ju je stručno i profesionalno odradio liječnički tim u sastavu dr. Maša Šimičević sa medicinarima Sanjom Glavan, Tinom Paleka, Sanjom Mazor i Frankom Nekićem.   

Po okončanju akcije oglasio se tajnik LSZŽ Roko Pavić.

-Nakon što smo dobili poziv od strane zadarskog Crvenog križa, isti čas smo odaslali apel svim našim lovačkim udrugama, kako bi se od strane nas lovaca pomoglo bolesnima i potrebitima. S ovog mjesta moram odati poštovanje i zahvalnost svim lovcima koji su se bespoštedno i bezrezervno odazvali u ovom vremenu COVIDA-19, a njih je bio popriličan broj. Naš će savez će ako nam to uvjeti budu dozvoljavali, prvenstveno zdravstveni i epidemiološki, nastaviti i nadalje sa održavanjem naših tradicionalnih akcija dragovoljnog darivanja krvi, s kojima smo krenuli prije par godina. Naredna će se održati u ovogodišnje predbožićno- novogodišnje blagdansko vrijeme.

-Naravno, da ćemo se do tada okrenuti našim lovno-gospodarskim aktivnostima. Kao što znate prvo nam predstoji otvaranje nove 2020/2021 lovne sezone. Za njezinu uspješnu provedbu, zajedno sa vodstvima naših 18 Lovačkih udruga, uložili smo mnogo rada i truda. Nažalost, sad smo već sigurni kako ćemo zbog koronakrize, u sferi lovnog turizma imati smanjenje i drastičan pad financijskih prihoda, prvenstveno zbog izostanka stranih lovaca, u prvom redu iz susjedne Italije.Ali unatoč svemu mi se lovci ne predajemo. Mi smo tu da unapređujemo naša lovišta, da brinemo o fondu divljači i da se odupremo napadu koronavirusa svim raspoloživim sredstvima, i to u prvom redu odgovornim ponašanjem i provođenjem epidemioloških mjera, kako van, tako i unutar naših lovišta, zaključio je Pavić.

                                                

09. svibanj 2024 21:50