StoryEditorOCM
RegionalNOĆNA MORA

Kad je ušla u stan kojega je iznajmljivala, pao joj je mrak na oči: ‘Pogledajte što su mi podstanari napravili od stana, šteta je 50 tisuća kuna!‘

Piše Dijana Turić/SD
2. lipnja 2021. - 16:31

- Kupila sam novi štednjak, naručila nove fotelje i kauč, još moram brusiti parket na kojem su gasili cigarete, kao i na kadi. Ostali su mi dužni dvije stanarine i pet tisuća kuna za račune, a napravili su mi štetu od oko 50 tisuća kuna. Riječ je o muškarcu i ženi te troje djece koji su u stanu bili godinu i pol dana i u početku su stanarinu plaćali redovito. U to vrijeme sam par puta dolazila u stan, ali najavljena i tada su preko kauča bili prekrivači tako da nisam vidjela ništa neuobičajeno, a u sobe i kupatila nisam zalazila - priča nam Makarka Radinka Nizić koja je podstanarima na Dugišu iznajmila trosoban stan s galerijom.

image
Privatni album


Kako kazuje, podstanari su joj kroz godinu i pol dana donosili doma stanarinu tako da nije ni znala što se događa u stanu. Međutim, susjedi su joj počeli dojavljivati da podstanara nije petero nego puno više, a stizale su prijave i da je pas u stanu.

Socijalni slučajevi

- Onda sam saznala da je podstanar bio u zatvoru zbog dilanja droge, preko čega sam i prešla, ali me šokiralo kada sam čula da je policija bila u stanu zbog pretresa, ali navodno nisu našli drogu. Tada su počeli kasniti s plaćanjem stanarine na što sam im rekla kako nema problema, ali da mi samo dojave kada budu kasnili. Tako sam čekala stanarinu cijelu veljaču, ali ništa i podstanar mi dojavljuje da je bio na terenu, ali ne, čula sam da je bio u zatvoru - govori nam šokirana stanodavka.

Nakon toga je prošao još mjesec i pol dana tako da stanarinu nisu platili dva i pol mjeseca, a ''nabili'' su joj račune od struje, vode i svega ostaloga pa im je dala rok za iseljenje u svibnju.

image
Privatni album


- Prije iseljenja su me počeli ignorirati, nisu odgovarali ni na pozive ni poruke i nikakvu vezu ja s njima nisam mogla uspostaviti. Prijavila sam ih policiji koja im je pokucala na vrata, međutim, nikako ne izlaze. Kasnije saznajem da su oni zapravo socijalni slučajevi, a u stan mi se uselila i trudna kći podstanarke koja je tu dovela i svog dečka - ističe Nizić koja je u stan uspjela ući sredinom travnja kada je u njemu bila i socijalna radnica. Kako nam priča, tada u stan dolazi i ljutiti podstanar kojeg je natjerala da napiše izjavu kako iz stana iseljavaju 1. svibnja.

Iselili ranije

- Međutim, podstanari su iselili ranije, a u stanu je ostala tek punoljetna trudnica sa svojim dečkom koji nam je zvao policiju jer ih kao uzemirujemo, a oni se sele. Tada sam zamolila policiju da uđe u stan sa mnom, a kada sam ušla, imala sam što i vidjeti - od razvaljene pećnice do opušaka na podu, psećeg izmeta, uništene fotelje i kauča, a ja i suprug smo samo pet dana vraćali na svoje mjesto podnice i krevete jer su bračni krevet postavili na galeriju. A o smeću i smradu da i ne govorim - naglašava Nizić koja je odmah kupila novi štednjak.

image
Stan sam na kraju odlučila prodati, kaže Radinka Nizić
Ivo Ravlic/Cropix,


Demolirali su joj i novi ormar, a u kupatilima ostavili i razbijenu wc školjku, izbušili su joj zidove kroz koje su provlačili kabele, a kada je pomaknula sve krevete, iza njih je našla hrpu smeća.

- Ukrali su mi i plinsku bocu, a šporet je bio tako nečist da ga nisam mogla ničim očistiti. Madrace su mi isto uništili tako da sam na kraju odlučila prodati stan jer sada imam štetu od 50 tisuća kuna, a kupila sam i nove madrace - kazuje Nizić, dodavši da je ovom pričom htjela upozoriti i ostale stanodavce da dobro pripaze kome iznajmljuju stanove.
- Na kraju sam angažirala odvjetnicu i podignula tužbu protiv podstanara iz pakla i sada danima bojim zidove, popravljam ormare i krevete, čistim, ribam, dezinficiram i sređujem - ogorčena je Nizić, koja je samo prvog dana iz stana izbacila pet vreća smeća.

image
Ivo Ravlic/Cropix
20. travanj 2024 11:20