StoryEditorOCM
RegionalMA SVAKA ČAST

Javio se vlasnik ogromne svote novca koji su pronašle dvije mlade Ličanke: ‘Osjećao sam moralnu obvezu da im zahvalim, dobit će i nagradu‘

Piše PSD
1. rujna 2021. - 19:43

Dvije djevojke iz Gospića pronašle su veliku količinu novca i predale ga policiji. Pronađen je i vlasnik. No, to nije sve.

Umjesto u trgovinu, s novcem su otišle na policiju. Dvije Gospićanke željele su ostati anonimne, ali vlasnik novca kojeg su našle nije.

Odlučio ih je pohvaliti i zahvaliti im s 10 posto od pronađenog iznosa, ali one su to odbile, doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

- Ja sam rekao \'Ne\', osjećam moralnu obavezu da se zahvalim vama i da se zahvalim na tome da još uvijek ima jedan dio poštenoga naroda, rekao je Mile Ugarović iz Gospića.

Ovakvi slučajevi vesele i policiju.

- Jutros je vlasnik pristupio u prostorije Policijske postaje Gospić i dokazao je da je to njegov novac te mu je novac nakon odrađenih formalnosti vraćen. Imali smo već nekoliko slučajeva da su pošteni nalaznici novac vratili. Do sada se uvijek pronašao vlasnik, kazala je Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske.

Novac je prije tjedan dana vratio i 11-godišnji dječak Niko iz Zadra i zato dobio nagradu.

- Kad sam se vraćao s otoka s posjete tati na trajektu Jadrolinije sam pronašao veću količinu novaca. Bez razmišljanja sam pronašao vlasnika i vratio mu njegov novac za nagradu sam dobio sladoled, rekao je Niko Čulina iz Zadra.

24. travanj 2024 00:15