StoryEditorOCM
RegionalPROHODNOST CESTA

Između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići zbog jakog vjetra vozi se uz ograničenje brzine, ali autocesta je otvorena za sve skupine vozila

Piše HAK
24. lipnja 2023. - 14:59

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, zbog jakog vjetra, vozi se uz ograničenje brzine, ali autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti DC1 čvor Udbina-Klapavice, državnoj cesti DC99 između mjesta i čvora Križišće i lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica-Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa zbog olujnog vjetra za I. skupinu vozila: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera i na naplati Lučko u smjeru Karlovca (kraća čekanja), na naplati Lučko na izlazu s autoceste u smjeru Zagreba kolona je oko 3 km, a na naplati Demerje 1 km.

04. svibanj 2024 03:15