StoryEditorOCM
RegionalZBOG OBILNIH PADALINA

Grad Obrovac počeo s mjerama zaštite od poplave: "Postoji opasnost od izlijevanja Zrmanje iz korita u Obrovcu"

Piše B. S.
3. listopada 2024. - 18:49
Obrovac, 160523. Mjestani Obrovca pokusavaju sanirati veliku stetu nakon poplave koja ih je pogodila nakon obilnih kisa. Na fotografiji: zastitne vrece.Robert Fajt/Cropix

Zbog velike količine kiše koja je zahvatila područje Obrovca, grad je izdao upozorenje o mogućoj poplavi uslijed izlijevanja rijeke Zrmanje. Hrvatske vode trenutno provode redovne mjere obrane od poplave, postavljajući vreće s pijeskom na desnoj obali Zrmanje, od Doma kulture do Centra Tereza. Dodatne vreće s pijeskom bit će pripremljene za postavljanje ovisno o rastu vodostaja. Građani su zamoljeni da prate gradsku Facebook stranicu za daljnje obavijesti, a moguće je i pozivanje na pomoć u postavljanju vreća.

- Kao što i sami vidite, ogromna količina kišnih padalina zahvatila je naše područje, a to posredno nosi opasnost od izlijevanja Zrmanje iz korita u Obrovcu i šteta koje poplava izaziva. Hrvatske vode trenutno provode redovne mjere obrane od poplave što uključuje preventivno postavljanje vreća s pijeskom na desnoj obali Zrmanje, od Doma kulture do Centra Tereza.

Isto tako, bit će pripremljen određen broj vreća s pijeskom koje će se ovisno o visini vodostaja postavljati gdje se ukaže potreba.

- Treba nam pet do šest volontera za puniti vreće na kolodvoru, zamoljeni smo od Hrvatskih voda da im “damo ruku”…Ako imate lopatu, kabanicu i čizme dobrodošli ste - priopćili su iz Stožera Civilne zaštite grada Obrovca. 

03. listopad 2024 19:26