StoryEditorOCM
RegionalPA JEL MOGUĆE?

Došlo je i do toga. U selu od 398 duša u dalmatinskom zaleđu ponosno se reklamira najam stana - bez izbacivanja u sezoni!

Piše SPLIT SD
11. studenog 2023. - 20:10

Na Facebook grupi "Iznajmljivanje, prodaja i kupnja stanova - Split i okolica" je osvanuo interesantan oglas. 

"Iznajmljujem novouređene stanove na lokaciji Koprivno (Općina Dugopolje) u novoj stambenoj zoni. Svaki stan je površine 70 metara kvadaratnih plus dva balkona. Stanovi sadrže po tri spavaće sobe, dva wca sa kupatilom, dnevni boravak i blagavaonicu. Svaki stan ima osigurano parking mjesto. Molim ozbiljne najmoprimce bez kućnih ljubimaca. Stanovi slobodni za najam od 01.01.2024. (nema izbacivanja u sezoni)", stoji u objavi. 

image
facebook photo

Ako ćemo se voditi ovakvom ponudom, izgleda da je i dugopoljska dolina postala atraktivna za turistički najam. Naime, očito je i tamo lutrija iznajmiti stan iz kojeg se ne treba izaći spuštanjem prvih gostiju u toplije krajeve. Tako na službenoj stranici Općine Dugopolje piše:

"Koprivno i njegova okolica tipičan je primjer krškoga krajolika. Nalazi se sjevernozapadno od Dugopolja i zaštićeno je brdima sa sjeverne strane koja čuvaju od hladnih vjetrova a sa juga je cijeli dan okupano suncem ... Što se tiče nataliteta 1938. godine selo je brojalo 398 duša, a 2001. godine 250 mještana dok danas drži isti prosjek. Prometna povezanost mjesta je odlična i može se doći iz svih pravaca, sa istoka iz mjesta dugopolja ili sa juga kod benzinskih crpki OMW kao i sa zapada iz mjesta Konjsko."

Uostalom, bacanjem pogleda na Airbnb, dolazimo do spoznaje da u Koprivnu postoji sedam nekretnina spremnih za dnevni najam. I ne samo to, već su svih sedam - vile s bazenom. Cijene se kreću od 236 do 800 eura po noći. 

image
airbnb screenshot

Tko zna, možda i stanovi iz oglasa imaju bazen pod balkonom. Bez ljubimaca u njima, naravno.

Šta je pusti Split kontra Koprivnu selu...

02. svibanj 2024 03:32