StoryEditor
RegionalPROJEKT ‘ZAŽELI‘

Dodijeljene diplome gerontodomaćicama u Vrsima: pronašle posao za sebe i pružaju pomoć drugima

Piše Toni Perinić
18. rujna 2020. - 18:03
Dodjela diploma gerontodomaćicama u VrsimaOpćina Vrsi

U petak su u multimedijalnoj dvorani Općine Vrsi dodijeljene svjedodžbe ženama koje su u sklopu projekta "Zaželi" završile obrazovanje za gerontodomaćicu. Nositelj projekta je Općina Vrsi, a voditelj Kristian Vukić koji je obavio izniman posao u realizaciji te u konačnici pridonio ka učinkovitoj provebi europskog programa.

Edukacija za projekt započela je 6. srpnja u Pučkom otvorenom učilištu Zadar, a trajala je 180 sati. Gerontodomaćice su praksu izvršile u domovima sveta Marta u Poljicima čija je vlasnica Zlatka Prtenjača te vrškom domu Giovanni koji je predstavljala Jasna Perinić. Ravnateljica zadarskog Pučkog otvorenog učilišta, Jagoda Gluščević zahvalila se svim polaznicama edukacije na iznimnoj suradnji te im zaželjela sreću u budućnosti. 

image
Dodjela diploma gerontodomaćicama u Vrsima
Općina Vrsi

Program "Zaželi – program zapošljavanja žena" u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. U skladu je i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti. 

- Ponosan sam što naša lokalna samouprava sudjeluje u ovom hvalevrijednom i ohrabrujućem projektu za žene koje se smatraju neželjenima u poslovnom svijetu, a ujedno ćemo kroz palijativnu skrb olakšati svakodnevicu te poboljšati kvalitetu života korisnicima. – podsjetio je još jednom načelnik Luka Perinić.

Kristian Vukić posebno ističe kako su žene uključene u projekt Zaželi na ovaj način pridonijele poboljšanju vlastitih znanja i vještina, što posebno utječe na povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada po završetku projekta koji je predviđen za 2022. godinu. Nakon formalnog programa, održan je prigodni domjenak na kojem su polaznice razmijenile svoja iskustva i pripremile se za buduće izazove koji su pred njima.

Izdvojeno

22. listopad 2020 00:16