StoryEditorOCM
KalelargaPADAJU REKORDI

Zračna luka Zadar bilježi najveći porast broja putnika od svih hrvatskih aerodroma, evo koliki je bio promet na Zemuniku

Piše A. V. Š.
12. lipnja 2024. - 17:36

Od svih zračnih luka u Hrvatskoj, zadarski aerodrom u travnju je ostvario najveći porast broja putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine: zabilježeno je 107,2 tisuće putnika, čime je ostvarila najveći porast od čak 108,7 posto! 

Prema podacima koje je objavio DZS, hrvatske zračne luke u prva četiri mjeseca uslužile su gotovo 1,9 milijuna putnika ili 17,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a gotovo polovina ukupnog broja putnika ili 907 tisuća kroz te je luke prošla samo u travnju, čime je taj mjesec za 27,1 posto bolji od istog lanjskog.

Prošle godine Zračna luka Zadar ostvarila je rekordnih 1.230 000 putnika, a ove godine očekuju dodatno povećanje prometa od 10-ak posto te skok prema 1.4 milijuna putnika. Ljetna sezona počela je sredinom ožujka pa se od travnja može letjeti za 35 europskih destinacija, uključujući i one najpopularnije poput Londona, Beča, Budimpešte ili Brisela.

Najveći broj destinacija i dalje pokriva irski Ryanair koji će sa Zemunika imati ukupno 51 liniju, od kojih je je šest novih: za Barcelonu, Copenhagen, Cork, Košice, Katowice i Kaunas.

Uz to, značajno je povećan i broj rotacija na predsezonskim linijama, što potvrđuje i ovo povećanje broja putnika u odnosu na lanjski travanj. Ovo ljeto dolazi i nekoliko novih kompanija, primjerice Sky alps s linijom za Veronu i Discover airlines za Frankfurt, te povratak Norwegiana koji od lipnja uvodi dvije linije iz Osla i Copenhagena za Zadar.

26. lipanj 2024 09:14