StoryEditorOCM
Kalelarga‘C‘ MODEL

Zbog porasta broja oboljelih od korona virusa, zahtjev za online nastavu zatražilo devet škola na zadarskom području

Piše B.S.
29. listopada 2021. - 12:02

Zbog porasta broja oboljelih od korona virusa, zahtjev za online ili nastavu po 'C' modelu, za 4. i 5. studenog, dosad je zatražilo devet škola u Zadarskoj županiji. O kojim je školama riječ, županijski pročelnik za školstvo Ivan Šimunić nije htio reći.

- Ne mogu vam reći koje su tu škole zbog učenika. Ranije je online nastavu zatražilo šest škola, a jutros još tri. U tim je školama značajan porast broja oboljelih nastavnika i učenika tako da u njima nije moguće održavati nastavu – rekao je šimunić.

Škole mogu održavati nastavu po tri modela ovisno o epidemiološkoj situaciji (A - nastava u školi, B - mješoviti model, C - online nastava).

Županijski Stožer je u konzultaciji sa Službom za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dao preporuku školama da nastavu za dane 4. i 5. studenog održavaju po A modelu, a na model C škola može prijeći ako to zahtijevaju epidemiološki uvjeti. UO za obrazovanje, kulturu i sport Zadarske županije o tome je obavijestio sve škole kojima je osnivač Zadarska županija. U obavijesti uz ostalo stoji da prelazak na drugačiji model održavanja nastave mora biti proveden sukladno dokumentu Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2021./2022., kojeg je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u kolovozu 2021. godine

17. travanj 2024 00:53