StoryEditorOCM
KalelargaSINOĆ

Zadarski vatrogasci gase požar na području Žrnovnice: "Sve je prošlo u redu i ostat će koliko bude potrebno"

Piše Bruno Šoba
28. kolovoza 2024. - 10:38

Teška je noć iza vatrogasaca, požar na području Žrnovnice, Markovača, zahvatio je travu, nisko raslinje i šumu na površini od oko 700 hektara. Požar je prijetio i kućama koje su vatrogasci uspjeli obraniti. Iako još traje, na požarištu nema više otvorene vatre. U gašenju jednog od najvećih požara ovog ljeta u Dalmaciji sudjelovali su i vatrogasci iz Zadarske županije.

- Zadarske snage stigle su u utorak na lokaciju požara oko 23.30 sati i odmah su raspoređeni po požarištu - rekao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

- Naši vatrogasci su na mjestu požara prisutni s četiri vozila i 12 vatrogasaca. Dva vozila i šest vatrogasaca je iz DVD-a Pakoštane, Vrgada i Vrana, a jedno vozilo s troje vatrogasaca iz JVP Gračac. Tamo je također i jedno vozilo s troje vatrogasaca iz JVP Pag. Kroz noć su vatrogasci ugasili otvoreni plamen na lokaciji gdje su bili raspoređeni, sada još saniraju rubne dijelove požarišta. Sve je prošlo u redu i ostat će na mjestu gdje je izbio požar koliko bude potrebno, a koliko će to biti vremena, ovisi o županijskom zapovjedniku Splitsko-dalmatinske županije. Ako više ne bude potrebno, vratit će se svojim kućama najvjerojatnije tijekom srijede poslijepodne - zaključio je Rudić.

image

Požar na području Žrnovnice

Hrvatska Vatrogasna Zajednica/
image

Teška je noć iza vatrogasaca

Hrvatska Vatrogasna Zajednica/
28. rujan 2024 16:57