StoryEditorOCM
KalelargaINCIDENT U APARTMANU

Zadarski tužitelji traže istražni zatvor za Slovaka koji je pokušao ubiti svoju djevojku i njezinu majku

Piše Zadarski.hr
1. rujna 2023. - 19:26

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon dokazne radnje prvog ispitivanja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Slovačke (1993.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 30-godišnjak 29. kolovoza 2023. od 20:30 do 20:50 sati, u jednom turističkom apartmanu u okolici Zadra, u alkoholiziranom stanju postupio s ciljem da usmrti svoju djevojku i njezinu majku, odnosno nakon kraće verbalne prepirke fizički nasrnuo na njih, a potom i nožem pa je djevojka zadobila lake tjelesne ozljede, a njezina majka ozljede teške prirode. Policijski službenici spriječili su okrivljenika u daljnjoj namjeri te je spletom okolnosti i pravodobnom intervencijom policijskog službenika izbjegnuta smrtna posljedica.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega, opasnosti da bi mogao utjecati na svjedokinje-žrtve i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor po sve tri predložene osnove. 

29. travanj 2024 05:30