StoryEditorOCM
KalelargaTRGOVCI BEZ ZAŠTITE

Zadarska županija naručila 500.000 zaštitnih maski: dio ide zdravstvu, a dio poslodavcima koji nisu primjereno zaštitili svoje radnike!

Piše Ivica Nevešćanin
23. ožujka 2020. - 11:55

Svi poslodavci, naročito trgovci, dužni su osigurati svojim zaposlenicima primjerenu zaštitu na radnom mjestu, a to znači maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva, istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

- Imamo veliki broj poziva građana koji nam dojavljuju da se trgovci, ali i ljudi u trgovinama, ne pridržavaju sanitarnim mjera i socijalne distance. Štoviše, da trgovci nemaju zaštitne maske, da nema dezinficijenasa za ruke. Poslodavci su takve stvari dužni odgurati. Svjesni smo da je problem nabavke i opskrbe tih stvari i zato je Zadarska županija naručila pola milijuna zaštitnih maski. Prvenstveno za naše zdravstvene ustanove, ali dio ćemo staviti i na raspolaganje poslodavcima.

O tome ćemo se dogovoriti preko Županijske Hrvatske gospodarske komore. Nedopustivo je da se u trgovima i na mjestima koja još uvijek rade ne koriste i ne primjenjuju najstrože mjere za sprječavanje širenja zaraze. Upravo na tim mjestima, gdje dolazi veći broj ljudi, i dotiču razne stvari, moraju se strogo provoditi mjere – kazao je Šime Vicković.

25. travanj 2024 22:38