StoryEditorOCM
KalelargaDONACIJA TRGOVAČKOG LANCA TOMMY

Za zadarsku Opću bolnicu 40 tisuća kuna

13. listopada 2017. - 20:07
donacija_tommy-131017

Direktor korporativnih komunikacija trgovačkog lanca Tommy d.o.o. Dario Mamić u petak je u Maloj vijećnici Grada Zadra uručio donaciju od 40 tisuća kuna zadarskoj Općoj bolnici prilikom čega je istaknuo kako "ova najveća kompanija u Dalmaciji želi biti partner lokalnoj zajednici".

- Ponosni smo što ovom donacijom možemo doprinijeti razvoju grada Zadra. Želimo biti društveno i socijalno odgovorni kako bi životni standard građana bio što kvalitetniji. Na ovome nećemo stati - rekao je Mamić u prisutnosti gradonačelnika Grada Zadra Branka Dukića, ravnatelj zadarske Opće bolnice Željka Čuline i tajnika zadarske Lige protiv raka, Vladislava Tomčuka.

Zahvaljujući na donaciji, ravnatelj zadarske Opće bolnice Željko Čulina istaknuo je kako će se poklonjeni novac dijelom uložiti u sanaciju štete koja je u bolnici nastala od poplave, dio na unaprijeđenje rada na Odjelu pedijatrije, dok će se 15 tisuća kuna odvojiti u Fond za kupnju linearnog akceleratora, odnosno aparata za zračenje kojeg u zadarskoj Općoj bolnici nema.

- Nabavkom tog aparata pacijenti iz Zadarske županije više ne bi morali ići u Zagreb, Split ili Rijeku, a to je vrlo važno - rekao je Čulina. Prema riječima tajnika zadarske Lige protiv raka Vladislava Tomčuka dosad je za linearni akcelerator, čija je vrijednost oko 30 milijuna kuna, prikupljeno 550 tisuća, što je pohvalio gradonačelnik Dukić.

- Nadamo se da će cijeli projekt dnevnih bolnica biti gotov do 2020. godine. Vjerujemo da će se cijena aparata do tada smanjiti i da novci neće biti problem kada zgrada bude u funkciji - zaključio je.

24. travanj 2024 04:07