StoryEditorOCM
Kalelarga"NAVALA"

Za tri sudačka mjesta na Općinskom sudu u Zadru natjecala se čak 23 kandidata, a evo kada će se izabrati najbolji

Piše B. S.
26. kolovoza 2024. - 09:22

Na 26. sjednici Državnog sudbenog vijeća, koja će se održati u četvrtak, 29. kolovoza, birat će se tri nova suca za Općinski sud u Zadru. Dva suca bit će izabrana za sjedište suda u Zadru, dok će jedan sudac biti izabran za stalnu službu u Pagu.

Za ove pozicije natjecalo se ukupno 23 kandidata. Kriteriji za izbor temelje se na završnoj ocjeni koju su kandidati ostvarili u Državnoj školi za pravosudne dužnosnike, kao i na zbroju umnoška bodova s koeficijentom 0,666 i ocjene rada savjetnika.

Za mjesto suca Općinskog suda u Zadru kandidirali se se: Neva Lukin, Marija Knez, Vera Miočić, Srečko Puhek, Senia Bušljeta, Antea Barešić Lukić, Nikolina Grancarić, Petra Kaštropil, Božana Mihalj, Jano Malovac, Danijela Števanja, Željana Vidović Labor, Nikola Bilan, Nataša Đaković, Iva Peričić Pejar, te Maja Poprženović

Srečko Puhek, Nikolina Grancarić, Jano Malovac, Željana Vidović Labor, Nataša Đaković, Iva Peričić Pejar, Maja Poprženović natječu se za jedno mjesto na sudu u Pagu.

U ovoj godini, prema odlukama Državnog sudbenog vijeća, dvoje sudaca na Općinskom sudu u Zadru je suspendirano, a još tri su suca u međuvremenu napustila sud. Jedan od sudaca je imenovan na viši sud, drugi je razriješen dužnosti na vlastiti zahtjev, a jedan sudac je preminuo zbog čega je zadarski sud u manjku za pet sudačkih mjesta.

20. rujan 2024 11:10