StoryEditorOCM
KalelargaRADNI SASTANAK

Za projekte u sklopu ITP i ITU-a mehanizama Zadarska županija na raspolaganju ima gotovo 70 milijuna eura

Piše Zadarski.hr
19. lipnja 2024. - 08:12

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održan je radni sastanak na temu provedbe projekata definiranih u teritorijalnim strategijama za otoke u obalno-otočnim županijama u sklopu ITP-a 2021. – 2027.

Sastanku kojeg je vodio ministar Šime Erlić nazočili su predstavnici obalno-otočnih županija, a u ime Zadarske županije sudjelovao je zamjenik župana Šime Vicković. Uz to, u Ministarstvu je održan i radni sastanak predstavnika gradova kojima su osigurana sredstva kroz ITU mehanizam urbanih područja.

„S ciljem ravnomjernog regionalnog razvoja za 22 grada i 7 obalno-otočnih županija osigurali smo 830 milijuna eura za 280 projekata. Držimo fokus na provedbi posebnih mehanizama u sklopu EU fondova za gradove središta županija i otoke, kojima nastavljamo s ključnim ulaganjima“, poručio je ministar Erlić.

„Bio je to vrlo operativan radni sastanak i iznimno smo zadovoljni kako je protekao. Uz ITU mehanizam kroz koji će urbano područje grada Zadra na raspolaganju imati 43 milijuna eura, u ovom programskog razdoblju prvi ćemo puta imati i posebnu alokaciju za otoke. Od 150 milijuna eura koliko je osigurano, 25,6 milijuna namijenjeno je otocima Zadarske županije, a za sada je definirano 7 projekata kroz prvu fazu ocjenjivanja. Svakako treba spomenuti i dodatnih 5,5 milijuna eura iz posebnog programa za Bukovicu i Ravne Kotare. Hvala Vladi RH koja nam je snažan partner u provedbi svih projekata“, istaknuo je tom prigodom zamjenik Vicković.

19. lipanj 2024 08:12