StoryEditorOCM
KalelargaREKORDER

Vikend na zadarskim prometnicama: policija kontrolirala 378 vozila i vozača, na Dugom otoku 55-godišnjak napuhao 2,30 g/kg alkohola!

Piše M.K.
26. lipnja 2023. - 15:42

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 23. do 25. lipnja 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 208 prekršaja od čega izdvajamo: 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 68 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja  13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježena su i 4 prekršaja zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja te 5 prekršaja zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka (prolaz kroz crveno svijetlo).

Iz prometa je isključeno 20 vozača i 1 vozilo. U tom vremenu dogodile su se 32 prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije osobe su teže te je šest osoba lakše ozlijeđeno. 

Vožnja pod utjecajem alkohola

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su tijekom kontrole prometa u nedjelju, 25. lipnja u 00.25 sati u Starigradu zaustavili automobil zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,82 g/kg upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin.

U petak, 23. lipnja u 21.15 sati na Dugom otoku u kontroli prometa, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,30 g/kg.

Obojica vozača su isključena iz prometa te smještena u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog počinjenog prekršaja  iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama., protiv vozača se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog.

 

30. travanj 2024 11:25