StoryEditorOCM
KalelargaHGSS ZADAR

Uspješno završene dvije nedjeljne akcije: pronašli 63-godišnju pastiricu i nestalog maloljetnika koji se uputio u brdo biciklom bez vode

Piše HGSS ZD/Zadarski.hr
24. kolovoza 2020. - 11:39

"Uspješno završene dvije potrage! Na Velebitu strani maloljetnik i u ženska osoba s područja Kašića. Oboje živi!", objavila je danas na svom Instagram profilu zadarska stanica HGSS-a uz fotografije nedjeljnih akcija.

Kako službeno doznajemo, zadarski HGSS-ovci primili su poziv o nestalom stranom državljaninu, maloljetniku od 16 godina, koji se uputio s biciklom u brdo bez vode i sa polu-praznom baterijom na mobitelu. Njegov nestanak prijavljen je jučer oko 15 sati, a u već 17:50 sati dvojica spasioca pronašla su ga kod zaseoka Adžići, neozlijeđenog, no dehidriranog i vrlo umornog. Ubrzo je prebačen u Starigrad. 

Nestanak druge osobe prijavljen je jučer oko 13 sati. Muž je prijavio nestanak svoje supruge koja je izašla taj dan u 6 ujutro s ovcama na ispašu. Čak je devet spacioca u pratnji dvojice potražnih pasa tragalo za 63-godišnjakinjom. Potraga je završila u 18:27 sati kada je pronađena,  niti kolometar od kuće, neozlijeđena, no vidno dezprijentirana i dehidrirana.

19. travanj 2024 05:01