StoryEditorOCM
KalelargaGRADSKO VIJEĆE ZADRA

Uskoro sjednica: oko ukidanja ili smanjivanja prireza se očekuju razgovori vijećničke većine jer Vučetić želi dogovor i zajednički prijedlog

Piše P.O.
28. travnja 2022. - 14:36

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić nedavno je najavio da će pred gradske vijećnike uputiti prijedlog o ukidanju prireza na području Zadra. Već je ta njegova najava izazvala različite reakcije na raznim stranama, a još nije poznato ni kako će u konačnici priča o prirezu biti upakirana ni kada bi Gradsko vijeće o tome trebalo raspravljati.

Vučetić bi želio da o tome najprije budu obavljeni razgovori između SDP-a, Akcije mladih i Nezavisne liste Enija Meštrovića, pa bi se tek nakon toga ispostavilo bi li prirez zaista u cijelosti bio ukinut ili bi se u političkim konzultacijama eventualno došlo do njegovog zadržavanja, ali po smanjenoj stopi. Razgovori bi trebali krenuti već sljedećeg tjedna, očekuje se da će naredna sjednica Gradskog vijeća biti održana 10. ili 11. svibnja, ali je pitanje hoće li SDP, Akcija mladih i Meštrović do tada formulirati zajednički prijedlog i tako izbjeći mogućnost da Vučetićeva ideja na sjednici ne dobije potreban broj glasova.

 

 

 

15. lipanj 2024 23:05