StoryEditorOCM
KalelargaKAKO JE OVO MOGUĆE

Udruga objavila potresne fotografije zapuštenog psa: "Već dugo nas nešto ovoliko nije slomilo. Veterinar iz Benkovca ga je cijepio u ovakvom stanju"

Piše Index.hr /Zadarski.hr
7. svibnja 2023. - 17:41

Neprofitna udruga za zaštitu životinja S-PAS objavila je potresne fotografije vidno zapuštenog psa Eywe. Stanje ovog psa mnoge je rastužilo.

Pas je čipiran, ali vlasnik kaže da nije njegov, prenosi Index.hr

"Pas ima čip. Idemo vidjeti o čemu se radi, budite samo sigurni u jedno, psa nećemo vraćati, ne dok sam ja živa. Mislila sam da nas ništa više ne može ostaviti bez riječi, da nema situacije da uzmem psa i počnemo liti suze", piše na početku objave.

"Od jutra sam rekla valjda 1000 ‘što je ovo‘. Kako ju primiti. Idemo joj ponoći doma koliko možemo, utopliti ju, nahraniti i prebaciti veterinaru. Sve je sada stvar sreće, njene borbe i veterinara. Nikad se nismo više molile nego sada, već dugo nas nešto ovoliko nije slomilo.

image

Udruga S-PAS

/Slobodna Dalmacija

Napravit ćemo detaljne pretrage,sve moguće testove i sve što bude potrebno. A na tom putu ponajviše ona će trebati vašu pomoć", piše udruga. Eywa treba ići na detaljne pretrage. Moraju joj napraviti krvnu sliku i UZV. Budući da je kujica čipirana, pronađen je njezin vlasnik, no on tvrdi da to nije njegov pas. 

Veterinar iz Benkovca cijepio psa prije nešto više od mjesec dana.

image

Udruga S-PAS

/Slobodna Dalmacija

"Što se vlasništva tiče prebačena je nas jer je vlasnik koji tvrdi da ne zna koji je to pas i da su njegova dva doma. Potpisao je izjavu o odricanju. Uz kaznenu prijavu koja ide njemu ili ako sazna tko je psa čipirao na njegovo ime prijavu će biti poslana i ambulanti u Benkovcu i pametnjaković/ka koja je psa u ovom stanju cijepila 29.3.", piše u objavi.

Eywa ostaje na infuziji u ambulanti dok se ne stabilizira njezino stanje i dok udruga ne bude sigurna da njezin život više nije ugrožen. 

29. travanj 2024 09:11