StoryEditorOCM
KalelargaOBJAVLJEN NATJEČAJ

U rujnu kreće uređenje "zelenog pojasa" zadarske rive vrijedno 1,2 milijuna eura

Piše I.I.
11. lipnja 2023. - 15:38

Grad Zadar kreće s parternim uređenjem zadarske rive. Na stranicama Grada objavljen je natječaj Uređenje i rekonstrukcija pješačko-biciklističkih staza i zelenih površina na obali Petra Krešimira IV čija je procijenjena vrijednost 1,2 milijuna eura s PDV-om. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjelovat će u sufinanciranju izvođenja radova s 398.168,43 EUR-a s PDV-om, ostatak sredstava osigurat će se iz proračuna Grada Zadra.

Obuhvat ovog projekta odnosi se prvenstveno na uređenje pješačkih staza i ovalnih cvijetnjaka unutar zelenog pojasa Obale Petra Krešimira IV- Rive te biciklističke staze u sklopu nogostupa uz obodnu prometnicu. Svi koridori pješačkih staza se zadržavaju uz minimalne korekcije, kameni rubnjaci koji omeđuju ovalne cvijetnjake zamijeniti će se s novim rubnjacima. Postojeći šljunak s pješačkih staza zajedno s površinskim slojem zemlje ukloniti će se i zamijeniti novim slojem nabijenog kamenog drobljenca, tampona, a ispod njega postaviti će se protukorovna folija. Degradirani zemljani sloj unutar cvijetnjaka zamijeniti će se s novom prirodno humiziranom plodnom zemljom.

Za navodnjavanje zelenila izvesti će se automatski sustav navodnjavanja. Projektom je predviđeno izvođenje novog kamenog popločenja u produžetku Karda i popločenje uz hotel Zagreb radi spajanja s kamenim popločenjem na obalnom pojasu Rive. Kameno popločenje izvesti će se i ispred javnog WC-a, uz Bijelu kuću.  

Unutar zahvata rekonstruirati će se elektroinstalacije na koje se naiđe pri izvođenje radova, a za potrebe ljetnih kulturno-turističkih događanja ugraditi će se 4 podzemna priključna elektro ormara s dovoljnim brojem elektro priključaka.

Biciklistička staza se predviđa urediti duž južnog pločnika ulica Mihovila Pavlinovića i Zadarskog Mira 1358., u tu svrhu zamijeniti će se dotrajali asfaltni sloj na ovim pločnicima.

Radovi trebaju započeti u drugoj polovici rujna, odnosno po završetku postupka javne nabave, a planirani rok za izvođenje radova je osam mjeseci.

Rok za dostavu ponuda na natječaj je 3. srpnja do 13 sati. 

04. svibanj 2024 09:59