StoryEditorOCM
KalelargaJAVNI NATJEČAJ

Tri teniska terena s betonskom podlogom na Višnjiku, uskoro će prekriti sportski balon!

Piše Iva Ivanac
18. veljače 2021. - 19:26

Iduće zime svi bi tenisači na Višnjiku trebali trenirati u toplom. Naime, Grad Zadar je za ŠC Višnjik pokrenuo javno nadmetanje za nabavu i montažu sportskog balona za teniske terene.

Balon će se podignuti iznad triju teniskih terena s betonskom podlogom, a procijenjena vrijednost ove javne nabave je 862 tisuće kuna bez PDV-a. Odabrana tvrtka će u roku sto dana od potpisa ugovora montirati balon.

- Sljedeća faza ulaganja u teniski kompleks je nabavka teniskog balona. Balon nad trima terenima s betonskom podlogom omogućit će uporabu tih terena cijelu godinu. To će u praksi značiti niz novih radnih sati i za natjecateljski i za rekreacijski tenis. U razgovorima smo s Hrvatskim teniskim savezom, a nakon podizanja balona nad trima teniskim terenima, Višnjik će postati njihova glavna baza u Hrvatskoj jer imamo najbolje betonske terene, kazao nam je direktor ŠC višnjik Denis Karlović dodajući kako će zahvat podizanja balona nad terenima poduprijeti i Ministarstvo sporta i turizma s 325 tisuća kuna.

- ŠC Višnjik će tako u svako doba godine biti još atraktivnije i privlačnije odredište brojnim tenisačicama i tenisačima bez obzira jesu li početnici, natjecatelji ili rekreativci. Uz to, postat ćemo mjesto prikladno za organizaciju i održavanje kampova, priprema, različitih turnira domaćega i međunarodnoga karaktera, istaknuo je direktor Karlović dodajući kako će balon biti u funkciji sedam do osam mjeseci godišnje, te kako će se dolaskom toplijih vremena ispuhivati i spremiti na sigurno sve do ponovne pojave jeseni i zime.

Sve pristigle ponude Grad Zadar će ocijeniti, a bitno je da ponuditelji, uz dobru cijenu, ponude i jamstveni rok na platno u iznosu od deset godina te jamstvo na glavni sustav upuhivanja zraka.

Rok za dostavu ponuda je 10. ožujka do 13 sati, kada će se ujedno održati i otvaranje pristiglih ponuda.

25. lipanj 2024 21:37