StoryEditorOCM
KalelargaNA PUTU DIKLA

Tko je zabetonirao tri fafarikule u najljepšem gradskom drvoredu? Peronja: "Tako je bilo i ranije, morali smo vratili nogostup u prvobitno stanje"

Piše Zadarski.hr
28. lipnja 2023. - 13:34

Zašto su tri stabla fafarikule u najpoznatijem i najljepšem gradskom dvoredu, onom na Putu Dikla, zabetonirana nakon završetka radova?

image

Put Dikla

/Slobodna Dalmacija

- Ovo je sramotno! Ovako ubiti stabla mogao je samo netko kome pamet smeta jer su stabla osudili na propast - pita čitatelj koji nam je poslao fotografije zabetoniranih fafarikula. 

image

Put Dikla

/Slobodna Dalmacija

O čemu se radi, odgovor smo tražili u Odvodnji koja je nositelj projekta Aglomeracije Zadar Petrčane, cjeline Zadar, u sklopu kojega se radilo na Putu Dikla. 

Direktor Odvodnje Grgo Peronja kazao nam je kako su stabla i ranije bila u istom stanju, pod betonom, a kako je  obaveza izvođača bila vratiti nogostup u prvobitno stanje. 

image

Ovako je bilo ranije....

/Slobodna Dalmacija

- To su i napravili. Kad pogledate fotografije prvobitnog stanja, vidjet ćete kako je i ranije bilo ovako. Uz to, i sami stanari tog dijela su inzistirali da se vrati kako je bilo. Često imamo ovakve probleme na gradilištima, ali ugovor je jasan i naši izvođači ga se moraju držati - kazao nam je direktor Peronja. 

 

23. lipanj 2024 03:46