StoryEditorOCM
KalelargaJUTROS U 4.35 SATI

Teška prometna u Grguricama: pijani 20-godišnjak Škodom s dvoje maloljetnika sletio s ceste! U okretanju ispao 17-godišnjak i ostao prikliješten!

Piše IN
28. ožujka 2021. - 09:05

Sedamnaestogodišnjak iz Grgurica ostao je prikliješten ispod automobila u teškoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju rano ujutro, oko 4.35 sati, dogodila na lokalnoj cesti 63061 u Grguricama kod Islama Latinskog.

Do nesreće je došlo kada je 20-godišnjak upravljao Škodom Octavijom zadarskih registarskih oznaka, a u vozilu je kao putnike imao dvojicu maloljetnika u dobi od 17 godina. Mladi vozač je bio pod utjecajem alkohola od 0,85 promila.

Prilikom prolaska kroz Grgurice 20-godišnjak je vozio nepropisnim brzinom, većom od dozvoljene, u jednom je trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i sletio s ceste. Prilikom izlijetanja došlo je do okretanja vozila i u tom prevrtanju iz Škode je ispao 17-godišnjak. Automobil se zaustavio tako da je mladić ostao prikliješten ispod njega.

U pomoć stradalim mladićima odmah su priskočili mještani, među kojima je bio i otac jednog od sudionika nesreće. Uspjeli su 17-godišnjaka izvući iz uklještenja i pozvati hitnu pomoć koja je teško ozlijeđenog mladića prevezla u OB Zadar gdje mu je pružena liječnička pomoć. U zadarskoj policiji nisu znali je li mladiću život ugrožen.

Vozač škode i drugi putnik u automobili nisu zadobili ozlijede, ali će 20-godišnjak koji je upravljao Škodom dobiti kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće s teškim posljedicama u alkoholiziranom stanju. 

11. lipanj 2024 21:11