StoryEditorOCM
KalelargaNAJAVA PU ZADARSKE

Sutra idu u nadzor kretanja osobnih prijevoznih sredstava - koriste li vlasnici električnih romobila kacige, voze li sa slušalicama...

Piše Zadarski.hr
22. studenog 2023. - 09:49

Sutra, 23. studenog u vremenu od 12 do 14 sati, te od 18 do 20 sati policijski službenici Policijske uprave zadarske provest će preventivno-represivnu akciju kojom će se pojačano nadzirati kretanje i korištenje osobnih prijevoznih sredstava u prometu. Naime, stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 30. srpnja 2022. godine uvedene su novine u zakonskoj regulativi na području cestovnog prometa, među kojima je i uvođenje nove kategorije vozila - osobno prijevozno sredstvo. Propisanim obvezama i sankcijama oblikovan je zakonski okvir za vozače ove kategorije vozila (električni romobili) kojeg se moraju pridržavati kao sudionici u promet, najavljuju iz PU zadarske.

Nadalje, tijekom 2023. godine na području Policijske uprave zadarske evidentirano je 27 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači osobnih prijevoznih sredstava i pomoćnih prijevoznih sredstava.

Kod 7 nesreća nastupila je materijalna šteta dok su u 20 prometnih nesreća ozlijeđene osobe (vozači osobnih prijevoznih sredstava, pješaci,), tako što je 6 osoba zadobilo teške tjelesne ozljede, a 13 osoba ja lakše ozlijeđeno.

Slijedom navedenoga u četvrtak će se na području Policijske uprave zadarske provesti akcija „Nadzor kretanja osobnih prijevoznih sredstava“ u kojoj će se pojačano nadzirati prekršaji: promet osobnih prijevoznih sredstava, korištenje zaštitne kacige, prijevoz osoba vozilima i slušalice u vožnji.

30. travanj 2024 13:10