StoryEditorOCM
KalelargaNEMA RELAKSACIJE

Stožer neće smanjivati mjere, niti odlučuje o dolasku turista iz Češke. Dr. Medić: Mene se to ne pita, ali ovakvo stanje ne može vječno trajati... 

Piše Ivica Nevešćanin
17. travnja 2020. - 12:58

Županijski stožer civilne zaštite nema namjeru relaksirati mjere u borbi protiv širenja koronavirusa, kazao je načelnik Šime Vicković.

- Mi se držimo naputaka nacionalnog stožera i radimo sukladno njima. Za sada nemamo nikakvih naznaka da bi uskoro moglo doći do smanjenja mjera ili otvaranje ugostiteljskih objekata. Kada nacionalni stožer donese odluku o tome mi ćemo je provesti – kazao je Vicković.

Epidemiolog Alan Medić komentirao je najavu mogućeg dolaska čeških turista u Hrvatsku koji bi se prethodno testirali. Kazao je da on ne utječe na odluke Nacionalnog stožera i kako će netko dolaziti, ali je činjenica da ćemo kad-tad morati otvoriti svoje granice da bi ljudi mogli dolaziti.

- Jedna je bitka s koronom za život, ali imamo i one druge, ekonomske bitke, koje su također bitke za život. Mislim da je nacionalni stožer svojim mjerama dosad mudro i pametno balansirao između te dvije glave mjere, protuepidemijskih, za zaštitu života građana, i gospodarskih, za očuvanja ekonomske aktivnosti zemlje. Ovakve mjere ne mogu vječno trajati, i to je svima jasno, morat će se povremeno spuštati ili dizati, a onda ćemo vidjeti kakve će se vrste nadzora raditi. Mi u Zavodu radimo prema napucima nacionalnog stožer, izađemo na teren i napravi briseve ili nadzor, mi obavimo svoj posao najbolje što možemo – kazao je Medić.

26. lipanj 2024 14:35