StoryEditorOCM
KalelargaPOVUCI - POTEGNI

Što se (ne) događa s radovima u Ulici Kožinski prilaz na Plovaniji? Doslovno se 50 metara ceste radi već tri mjeseca! Odvodnja: Upozorili smo ih!

Piše M.K.
21. studenog 2022. - 17:08

Što se događa sa radovima u Ulici Kožinski prilaz na gradskom predjelu Plovanija?

Naime radovi su počeli početkom kolovoza ove godine i doslovno 50 metara ceste se radi već skoro tri mjeseca. Radovi se ne miču s mrtve točke, a na gradilištu tijekom dana budu dva radnika, a nekad i niti jedan? Postaje više nepodnošljivo što se to događa u gotovo cijelom gradu... - na ovo nas je upoznao čitatelj te ulice. Odgovore smo zatražili od direktora Odvodnje, Grge Peronje:

- Radovi u Ulici Kožinski prilaz (kanal 4), koja je dio Ugovora „Radovi na izgradnji sustava javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe na području grada Zadra“ započeti su u srpnju 2022. godine, te i dalje traju.

Redovitim obilaženjem gradilišta, naručitelj je primijetio kako se radovi u Kožinskom prilazu ne odvijaju zadovoljavajućom dinamikom kako je predviđeno vremenskim planom. Naime, u zadnja dva tjedna na predmetnom kanalu nije primijećen pomak, a na dijelu položenog cjevovoda još uvijek nisu odrađeni neophodni radovi kao što su izrada kućnih priključaka, postavljanje rasteretnih ploča i uređenje ceste za prometovanje stanara. Također je evidentno da se kanali na kojima je izvršeno polaganje cjevovoda ne vraćaju u prvobitno stanje. Izvođač je od predviđena 289,82 metra cjevovoda od početka izvođenja radova postavio tek 95 metara. Ovakva nezadovoljavajuća dinamika izvođenja radova uvelike utječe na cjelokupan dojam o realizaciji Projekta, te izaziva nezadovoljstvo lokalnog stanovništva.

Obzirom da radovi kasne s izvođenjem na predmetnoj lokaciji, izvođač je upozoren od strane naručitelja kako je radove potrebno izvoditi sukladno Ugovoru, te kako ih je potrebno izvesti u najkraćem mogućem roku - stoji u odgovoru Grge Peronje, v.d. direktora Odvodnje.

01. svibanj 2024 16:53