StoryEditorOCM
KalelargaGOTOVA JAVNA NABAVA

Stižu prve tri od 12 kamera za nadzor brzine koje postavlja Grad Zadar. Evo na kojim će lokacijama prvo osvanuti...

Piše I. Ivanac
12. listopada 2020. - 18:18

'Čupanju' i uništavanju ležećih policajaca postavljenih na Trpimirovoj obali u Zadru kod Gimnazije Franje Petrića uskoro bi mogao doći kraj.

Naime, Grad Zadar je proveo postupak javne nabave za kupnju triju kamera za nadzor brzine koje će uz Trpimirovu obalu biti postavljene još i u ulici Ante Starčevića, točnije na Bulevaru te na Bokanjcu u ulici Put Vrela.

- Na natječaj je pristigla jedna ponuda tvrtke NEROline iz Rijeke. Ponuda iznosi 269 tisuća kuna, a procijenjena vrijednost je bila 280 tisuća kuna bez PDV-a. Povjerenstvo je pregledalo ponudu predložilo odabir pristigle ponude. Nakon potpisivanja ugovora, kroz iduća dva mjeseca očekujemo postavljanje kamera na prve tri lokacije, kazao je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, Robertino Dujela čiji je odjel već nekoliko puta prijavljivao štetu na uspornicima na Trpimirovoj obali.

- UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša je među prvima u RH pokrenuo tako veliku inicijativu postavljanja kamera na 12 lokacija unutar administrativnog područja grada u suradnji s PU zadarskom, kazao je Dujela nadajući se kako će krzo iduću godinu uspjeti postaviti sve kamere te u potpunosti realizirati ovaj projekt koji bi trebao dovesti do smanjenja obijesnih vožnji.

- Preostalih devet lokacija elaborata (Splitska ulica kod križanja s Ulicom Slavka Perovića, Benkovačka cesta, Ulica braće Miroslava i Janka Perice, Ulica Benka Benkovića, Ulica dr. Franje Tuđmana, Ulica Hrvatskog Sabora, Ulica Antuna Gustava Matoša, Put Bokanjca, Ulica Bregdetti) nastojat ćemo realizirati kroz sljedeću kalendarsku godinu ovisno o priljevu sredstava komunalne naknade koji je osnovni izvor financiranja održavanja komunalne infrastrukture, kazao je pročelnik Dujela.

UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša je samo u 2019. godini u održavanje vertikalne signalizacije uložio 1,3 milijuna kuna te 2,7 milijuna kuna za održavanje horizontalne signalizacije, dok je za postavljanje svih 12 kamera, ove i iduće godine planirano ukupno milijun kuna.

17. travanj 2024 23:00