StoryEditorOCM
KalelargaOPET "NAJBRŽI PRST"

Sporna dodjela potpora malim gospodarstvenicima: sredstva dobije tko se prvi prijavi?! Ivica Katić: Dogodine možemo smanjiti iznose da svi dobiju

Piše Iva Ivanac
15. ožujka 2022. - 11:04

Nezavisni vijećnik Rino Rados kritički se osvrnuo na dodjelu potpora malom gospodarstvu za što je Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka 15. studenog prošle godine objavio javni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava.

- Natječaj je dobar jer se našlo 500 tisuća kuna za male gospodarstvenike. Javilo se 27 pravnih subjekata od kojih dvoje nisu udovoljili uvjetima. Od tih 25 koji su zadovoljili sve uvjete, 15 ih je dobilo potporu. Njih deset koji su također imali sve uvjete nisu dobili ništa zbog nedostatka sredstva što nije u redu. Javili su mi se vlasnici tvrtki koji su nezadovoljni, a razlog leži u tome da je javni poziv otvoren do iskorištenja sredstava. Tako može doći do sumnje da je netko tko je blizak komisiji dobije povlaštenu informaciju i unaprijed priredi dokumente i odmah ih preda. Postupak dodjele se treba promijeniti i dati sredstva svima koji su zadovoljili natječaj, istaknuo je Rados.  

- Istina je, imali smo veliki broj prijava i zbog toga smo ovu godinu osigurali više sredstava.  Koncipirano je tako da tko prije preda ima pravo prednosti i tako se prijave otvaraju. Iduću godinu možemo napraviti izmjenu da smanjujemo potporu, ali da svi dobiju, rekao je pročelnik Ivica Katić.

01. svibanj 2024 20:46