StoryEditorOCM
KalelargaSTIŽE NEVRIJEME

Snažna oluja pogodila središnju Hrvatsku, padala tuča veličine lješnjaka, a Vakula upozorava: u petak bi kiša i jugo mogli poplaviti rive!

Piše JL
3. lipnja 2020. - 18:03

Dijelove središnje Hrvatske u srijedu poslijepodne pogodilo je snažno grmljavinsko nevrijeme praćeno jakom kišom, a u nekim dijelovima i tučom.

Najgore je bilo na području oko Koprivnice, a portal neverin.hr objavio je fotografije iz mjesta Jagnjedovac gdje se doslovce sve zabijelilo od golemih komada leda.

Nevrijeme nije poštedjelo ni samu Koprivnicu. Portal ePodravina javlja da je oluja stvorila dosta problema, a najviše je stradala jedna kuća na Vinici. Naime, tamo je munja udarila u krov i izbila dobar dio crjepova, koji su završili na tlu.

Također je izbijeno i staklo na tavanskom prozoru, a krhotine su završile i desetak metara od kuće.

Podravski.hr piše da je udar munje oštetio rampu i signalizaciju na ulazu u Koprivnicu s obilaznice, što je prouzrokovalo zastoje.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za danas je i najavio izrazito nestabilno vrijeme u unutrašnjosti države, posebno od sredine dana. Međutim, najavljuju, moguć je i poneki pljusak i u unutrašnjosti Dalmacije.

U četvrtak promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i vjetrovito. Povremene kiše te pljuskova bit će ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar koji na udare može biti i olujan, osobito u zapadnim krajevima, a na Jadranu jako i olujno jugo.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 15 do 18, u gorju i niža, a najviša dnevna većinom između 22 i 27 °C.

Prema najnovijoj prognozi glavnog HRT-ovog meteorologa Zorana Vakule, i sljedećih će dana biti vrlo nestalno, te razmjerno toplo, pri čemu svakako valja upozoriti na vrlo vjetroviti četvrtak i osobito petak, kada će u mnogim mjestima biti i obilne kiše, moguće i nevremena, osobito na Jadranu i uz njega, pri čemu može biti i poplavljenih riva.

U petak umjereno i pretežno oblačno s kišom i pljuskovima s grmljavinom, pri čemu će oborina mjestimice biti obilna te se ne može isključiti ni mogućnost grmljavinskog nevremena, osobito na Jadranu i u područjima uz njega. U subotu smanjenje naoblake uz malo kiše još uglavnom na sjevernom Jadranu. Bit će vjetrovito uz umjeren i jak, na udare olujan jugozapadni vjetar, na Jadranu i jako i olujno jugo i južni vjetar. Krajem petka vjetar će malo oslabjeti, a u nedjelju jugo ponovno u jačanju. Danju postupno toplije.

19. travanj 2024 02:47