StoryEditorOCM
Kalelarga‘ZAŠTO SE TRSITE?‘

SDP ne želi obalni promet na rivi! Dukić govori kako će se potencijalno uvesti linija Gaženica - Zadar, a možda i Petrčane...

Piše Iva Ivanac
14. srpnja 2020. - 15:57

SDP-ov vijećnik Jure Zubčić na Gradskom vijeću je gradonačelnika Branka Dukića upitao hoće li se nakon rekonstrukcije vrijedne 70 milijuna kuna odvijati obalni linijski promet na zadarskoj rivi? 

- Obnova rive u vrijednosti od 70 milijuna kuna je točka na "i" prošle Vlade. Znate svi u kakvom je stanju riva i da je moramo obnoviti. Što se tiče prometa, ta linija će biti rezervna. Planira se uvesti brod na obnovljive izvore energije između Gaženice i Zadra. Eventualno možemo produžiti Petrčane. To je intencija, ali sve ćemo još vidjeti, kazao je Dukić, a njegov odgovor SDP-ovci su smatrali u najmanju ruku skandaloznim. 

-  Svi znamo da je obnova rive neophodna. Međutim, nitko ne zna idejno rješenje projekta, vi najavljujete promet, a nitko ne zna kakav točno. Svi vijećnici, bez obzira na stranačku pripadnost, dijele mišljenje da se riva pod hitno treba obnoviti, kazao je SDP-ov vijećnika koji je dodatno zatražio, u pisanom obliku, planove za zadarsku rivu i preslik ugovora koji je nedavno potpisan.

- Ne vidim zašto se trsite, nema tu ničeg tajnog. Novce za obnovu smo uspjeli dobiti preko EU sredstava i to za obnovu lučke infrastrukture, kazao je Dukić dodajući kako je to bio jedini način da dobiju europska sredstva.

19. travanj 2024 01:46