StoryEditorOCM
KalelargaSUTRA JE TAJ DAN

Sajam stipendija prvi put online: ‘virtualni štandovi‘ organizirani i na zadarskom Forumu!

Piše M.C.
24. studenog 2020. - 14:18

Pandemija koronavirusa izmijenila je brojne planirane aktivnosti, pa tako i koncept tradicionalnog Sajma stipendija i visokog obrazovanja.

Sajam će se, naime, u srijedu 25. studenog, prvi put u 16 godina, održati u virtualnom okruženju. Kako su izvijestili iz Instituta za razvoj obrazovanja, zainteresirani učenici, studenti i njihovi roditelji informacije o brojnim domaćim i inozemnim učilištima te mogućnostima studiranja na njima moći će pronaći u srijedu od 10 do 16 sati na internetskoj stranici www.iro.hr.

Sajam je otvoren svima bez prethodne registracije, a bit će mu moguće pristupiti s mobitela, tableta i računala te tako razgovarati u virtualnim sobama s predstavnicima visokih učilišta i bivšim stipendistima koji mogu pomoći u odabiru studija i najprikladnije stipendije.

Na virtualnim štandovima bit će moguće dobiti informacije za više od 30 domaćih i inozemnih sveučilišta, veleučilišta, državnih institucija, veleposlanstava, tvrtki te zaklada koje predstavljaju svoje studijske programe, stipendije te programe stručne prakse.

Jedna od zanimljivosti ovogodišnjeg online Sajma stipendija je posjet virtualnom zadarskom Forumu. Posjetitelji Foruma moći će se zaustaviti na štandu Grada Zadra te dobiti informacije o brojnim stipendijama učenicima i studentima za studij na području toga grada, kao i informacije o studiranju na Zadarskom sveučilištu.

Detaljno će se predstaviti i Austrija sa svojim visokim učilištima i informacijama o stipendijama, mogućnostima za stručnu praksu i zaposlenje u toj zemlji. Osim Austrije, na online Sajmu stipendija bit će prisutni i izlagači iz drugih europskih zemalja, Sjeverne Amerike i Japana.

23. travanj 2024 20:04