StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA VIKEND

Rekorder 23-godišnji vozač, u subotu je za volanom automobila novogradiških registarskih oznaka napuhao 2 promila alkohola, uhićen je!

Piše M. K.
27. svibnja 2024. - 19:30

Na prometnicama na području Policijske uprave zadarske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu, a policija je kontrolirala 712 vozila i vozača.

Evidentirano je ukupno 235 prekršaja, od čega izdvajamo 24 za alkohol, 71 za prekoračenje brzine, 14 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 6 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 3 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 nepropisna pretjecanja, 2 za nekorištenje zaštitne kacige te 1 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.

Iz prometa je policija tijekom nadzora  isključila 27 vozača te 2 vozila.

Tijekom vikenda evidentirana je 21 prometna nesreća u kojima su četiri osobe teže, a  četiri osobe zadobile  lakše tjelesne ozlijede.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 23-godišnjeg vozača, koji je u subotu, 25. svibnja u Zadru zatečen na ulici Josipa Jurja Strossmayera kako upravlja automobilom novogradiških registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2 promila.

Uhićen je i smješten u prostorije policije, nakon čega je uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

22. lipanj 2024 08:14