StoryEditorOCM
KalelargaZAVRŠEN OČEVID

Rekonstrukcija nesreće u Bibinjama: kamion kranom zapeo za nadvožnjak, skršio sebe i četiri automobila! Na sreću, samo je jedna osoba lakše ozlijeđena

Piše Zadarski.hr
2. veljače 2022. - 09:45

Poznati su rezultati očevida prometne nesreće koja se jučer dogodila u Bibinjama u kojoj je oštećeno pet vozila, a jedna osoba je zadobila lakše tjelesne ozlijede.

Nesreća se dogodila oko 12.50 sati na dijelu Jadranske magistrale u Bibinjama, točnije kod nadvožnjaka kojeg je kranom zakačilo teretno vozilo zagrebačkih oznaka, a njime je upravljao 33-godišnji vozač.

Kamionu je prevozio viljuškara, a kran koji nije dovoljno spustio prilikom prolaska je zakačio za nadvožnjak. Kran je od udarca u nadvožnjak odlomio nekoliko betonski dijelova koji su pali na dva slučajno naišla automobila, jedan talijanskih, a drugi zadarskih registarskih oznaka. Na sreću nitko od vozača i putnika u automobilima nije ozlijeđen.

Nakon što je ”zapeo” za nadvožnjak, kamion se okrenuo na bok blokiravši lijevi kolnički trak kojim su dolazili automobili iz suprotnog smjera. Prilikom pada kran je udario u vozilo zadarskih oznaka kojim je upravljao 57-godišnjak, a prednji dio kamiona je zakačio osobni auto zadarskih tablica kojim je upravljao 55-godišnjak. Lakše tjelesne ozlijede zadobio je 57-godišnji vozač iz Zadra.

Policija je protiv 33-godišnjeg vozača kamiona podnijela prekršajnu prijavu za izazivanje prometne nesreće. Kod njega nije bilo alkohola, niti je vozio prebrzo, „samo” je zaboravio spustiti kran koji je izazvao ovu neobičnu prometnu nesreću s velikom materijalnom štetom i jednom lakše ozlijeđenom osobom.

27. travanj 2024 14:03