StoryEditorOCM
KalelargaIZGUBIO KONTROLU

Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u Posedarju, pijani 24-godišnji vozač udario u latvijski automobil

Piše M.K.
29. lipnja 2023. - 10:28

Jučer, 28. lipnja oko 18.05 sati, na cesti D-8 u Posedarju, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene.

Prema rezultatima očevida do prometne nesreće je došlo kada je 24-godišnji vozač automobila zadarskih registarskih oznaka krećući se dionicom ceste D-8 u pravcu Posedarja, u blizini križanja za trgovački centar najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, prilikom kočenja izgubio kontrolu nad vozilom, uslijed čega je prešao na suprotni kolnički trak, te udario u automobil latvijskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnji državljanin Latvije.

Na pružanje daljnje liječničke pomoći upućeni su vozač automobila zadarskih, te putnica iz vozila latvijskih nacionalnih oznaka, koji su nakon ukazane liječničke pomoći zadržani u Općoj bolnici Zadar.

Kod 24-godišnjeg vozača su konstatirane lake, a kod putnice 46-godišnje državljanke Latvije teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja prometne nesreće sinoć je proveden očevid, a obavljenim alkotestiranjem utvrđena je prisutnost alkohola kod 24-godišnjeg vozača, dok je kod drugog vozača izostala reakcija na alkohol.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u svezi izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

27. travanj 2024 17:40