StoryEditorOCM
KalelargaRIJEŠENA ‘ISPORUKA‘

Prevario 63-godišnjaka za 100 tisuća eura: godinama ga obmanjivao, obećao mu gradnju kuće i stan, pa se sam ‘smjestio‘ u policiji!

Piše B.S.
9. siječnja 2024. - 09:55

Zbog sumnje na prevaru, policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Sumnja se da je 57-godišnjak prevario 63-godišnjeg hrvatskog državljanina za iznos od preko 100 tisuća eura na ime izgradnje, a potom i kupnje nekretnine na zadarskom području.

Prethodno ga je više godina održavao u zabludi, te s njim sklopio ugovor o gradnji kuće u Zadru, te je dobio novčani predujam od 55 tisuća eura. Ugovorne obaveze o gradnji kuće nije ispoštovao u roku, niti je 63-godišnjaku vratio novac, već mu je održavajući ga i dalje u zabludi za navedeno dugovanje ponudio kupoprodaju stana.

Nadalje je na ime navodne kompenzacije u lipnju 2016.godine na temelju sklopljenog ugovora primio još novca, a na kraju ugovorne obveze nije izvršio, niti je predao stan u vlasništvo niti do sada 63-godišnjaku vratio primljeni novac.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 57-godišnjak u ponedjeljak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru

03. svibanj 2024 15:14