StoryEditorOCM
KalelargaDETALJI TRAGEDIJE

Poznat identitet žrtava nesreće na A1: poginule majka i kći (9) s Kosova i mladić s područja Zadra

Piše Dušan Miljuš
5. kolovoza 2023. - 14:27

Tri su osobe poginule, a dvije zadobile ozljede opasne po život u prometnoj nesreći u noći s petka na subotu u blizini izlaza Ravča u smjeru Dubrovnika, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Dvije su osobe prevezene u bolnicu i utvrđeno je da imaju ozljede opasne po život, dopunila je splitska policija svoje prvotno priopćenje.

Prometna nesreća dogodila se u petak oko 22.45 sati na autocesti A1 u blizini izlaza Ravča u smjeru Dubrovnika, gdje su se sudarila dva osobna automobila.

Na mjestu događaja izvršen je očevid kojim je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetništva, priopćeno je iz policije.

Kako smo neslužbeno doznali, u nesreći su sudjelovali BMW X5 u kojem je bila obitelj s Kosova, a navodno se kretao u smjeru Dubrovnika. Na mjestu nesreće poginule su majka i kći, devetogodišnja djevojčica, dok su suprug i otac i 15-godišnji sin i brat teško ozlijeđeni i prevezeni u bolnicu gdje im se liječnici bore za život. U drugom vozilu, VW T-Rocu poginuo je mladić sa zadarskog područja.

Prizor na mjestu nesreće bio je stravičan, olupine vozila bile su na mjestu nesreće još i u subotu tijekom jutra. Otklanjali su ih djelatnici vučnih službi, a djelatnici HAK-a i vatrogasci čistili su mjesto nesreće.

Nekoliko je neslužbenih verzija kako je došlo do nesreće. Jedna od pretpostavki je da se vozač T-Roca namjeravao isključiti s autoceste i zbog toga usporio vožnju pa je tada na stražnji dio njegova vozila naletio BMW kojem su na prednjim sjedalima bili vozač i suvozač, dok su majka i kći bile na stražnjim sjedalima i najvjerojatnije nisu bile vezane sigurnosnim pojasevima. Međutim, spominje se i mogućnost da je netko vozilo u krivom smjeru, ali sve okolnosti nesreće moći će se ustanoviti tek nakon kombiniranog prometno-tehničkog vještačenja ostataka vozila.

28. travanj 2024 08:56