StoryEditorOCM
KalelargaTKO SU KANDIDATI?

Poslije Sabolić opet Sabolić ili netko drugi? Idućeg tjedna bit će poznato tko će bit na čelu Narodnog muzeja Zadar

Piše I. I.
18. rujna 2024. - 22:15

Narodni muzej Zadra (NMZ) uskoro bi trebao dobiti novog ravnatelja ili ravnateljicu. Na natječaj se prijavila aktualna v.d. ravnateljica Vesna Sabolić, Hrvoje Perica, Filip Đinđić i Ivica Dundović.

Ovo je drugi natječaj raspisan za ravnatelja NMZ-a ovoga ljeta. Prvi natječaj poništen je nakon samo tjedan dana jer je napravljena greška u tekstu natječaja. U prvom natječaju omaškom nije napisano kako pravo prednosti pri zapošljavanju imaju kandidati sukladno Zakonu o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata.

Podsjetimo kako je Vesna Sabolić već neko vrijeme v.d. ravnateljica NMZ-a, a uz to je i nekadašnja županijska vijećnica. Hrvoje Perica je kustos u NMZ-u i voditelj odjela Muzeja grada Zadra. Na natječaj se javio i Filip Đinđić, konzervator u Konzervatorskom odjelu Zadar i aktivist udruge U ime obitelji i stranke Projekt Domovina te Ivica Dundović, dugogodišnji voditelj Kulturno-umjetničkih društava Radovin i Privlaka, inače bivši narednik u zrakoplovnoj bazi HRZ-a i PZO-a u Zemuniku.

Idućeg tjedna bit će poznato tko će biti ravnatelj ili ravnateljica NMZ-a. 

 

19. rujan 2024 08:44