StoryEditorOCM
Kalelarga‘PRIČUVALI‘ IH U POSTAJI

Policija uhvatila zadarske maloljetnike u noćnom izlasku: ‘Roditelji su dužni djetetu mlađem od 16 godina zabraniti noćne izlaske bez pratnje‘

Piše B.S.
18. lipnja 2023. - 17:46

Četiri osobe mlađe od 16 godina, zatekli su zadarski policajci u noćnom izlasku 16. na 17. lipnja nakon 23 sata bez pratnje roditelja, staratelja ili druge punoljetne osobe.

Maloljetnike su sukladno odredbama Obiteljskog zakona, doveli u prostorije policije nakon čega su o tome izvijestili roditelje, a sukladno zakonskim odredbama obavijestit će i nadležni Centar za socijalnu skrb.

Postupili su, kako navode, sukladno aktivnostima usmjerenima u cilju zaštite djece i maloljetnika od neprihvatljivih i rizičnih ponašanja, kao i sprječavanja kaznenih djela i prekršaja na štetu maloljetnika

- Članak 93. Obiteljskog zakona, u stavku 5. propisuje da su roditelji dužni i odgovorni djetetu mlađem od 16 godina zabraniti noćne izlaske bez svoje pratnje ili pratnje druge odrasle osobe u koju imaju povjerenje. Sukladno stavku 6. istog članka navedenog Zakona, noćnim izlaskom se smatra izlazak u vrijeme od 23 do 5 sati.

Kad policijski službenici zateknu osobu mlađu od 16 godina u noćnom izlasku, u vremenu od 23 do 5 sati, samu, bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe u koju roditelji imaju povjerenja, istu će dovesti u prostorije policije i pozvati njene roditelje - poručili su iz PU zadarske.

01. svibanj 2024 00:31