StoryEditorOCM
KalelargaJEZIVO IZGLEDA

Policija još uvijek traga za napadačem na Daniela Radetu! Bio je "od glave do pete" u crnom i nosio je masku...

Piše Iva Ivanac
16. veljače 2024. - 21:31

Policija još uvijek traga za napadačem koji je u petak kasno poslijepodne istresao kantu zasada nepoznate tekućine na predsjednika zadarskog SDP-a Daniela Radetu

Iz zadarske policije smo dobili informaciju kako policija utvrđuje sve okolnosti događaja te kako tragaju za počiniteljem ovog nezapamćenog događaja.

Novi napad na šefa zadarskog SDP-a dogodio se uoči nacionalnog skupa te stranke koji se održavao u Kneževoj palači. Na Radetu je nasrnuo visoki maskirani muškaraca u trenutku dok se nalazio u društvu članova stranke među kojima su bili predsjednik SDP-a Peđa Grbin, potpredsjednica SDP-a i Hrvatskog sabora Sabina Glasovac te politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović.

Prema fotografijama koje je na svom Facebook profilu objavio Radeta vidi se napadač kako u ruci nosi bijelu kantu. Napadač je izrazito visok, bio je obučen u crno "od glave do pete", nosio je crnu jaknu, sportske crne hlače i crne patike, a na licu je imao crnu masku. 

Očigledno da je napadač, koji izaziva jezu, sve pomno isplanirao. Iako nije poznat sadržaj tekućine koju je prolio po glavi Radete, gradski vijećnik je rekao kako je osjetio miris nekog kemijskog sredstva.    

Podsjetimo kako ovo nije prvi napad na šefa zadarskog SDP-a i gradskog vijećnika. Svi napadi na Radetu potencirani su njegovim angažmanom u politici, konkretno njegovom inicijativom da se mural hrvatskog vojnika na Bulevaru prebriše jer promiče fašizam, a hrvatske branitelje prikazuje kao ustaše, te da se s javne površine ukloni spomenik Rajku Lozi, "ustaškom sinu", koji se u Domovinskom ratu borio, kako piše, za "Nezavisnu državu Hrvatsku".

image
Sdp/
27. travanj 2024 04:48