StoryEditorOCM
KalelargaMANJE TRAGEDIJA

Pogledajte koliko su građani u Zadarskoj županiji prošle godine dragovoljno predali oružja: 29 komada vatrenog oružja, 15 tisuća komada streljiva...

Piše Zadarski.hr
17. siječnja 2023. - 11:56
Pula,100517. Bujska policija je dovrsila kriminalisticko istrazivanje te osumljicila 58 godisnjeg hrvatskog drzavljanja za tesku kradju, proizvodnju i promet drogama te posjedovanje i izradu oruzija te eksplozivnih tvari. Policija je 8 svibnja preragom pripadajucih prostora na podrucju Umaga pronasla 71 paket marihuane visoke kvalitete (56 kg i 786 grama). Pronadjeni su pistolji marke Walther, Steyr i Magnumte 483 komada streljiva. Na presici su bili prisutni Ante Finderele (nacelnik PP Buje Ante Finderele), Mile Oreskovic (voditelj sluzbe organiziranog kriminaliteta PU Istarske i Natasa Vitasovic glasnogovornica PU Istarske.Srecko Niketic/Cropix/Cropix

U 2022. godini građani su nastavili s dragovoljnom predajom oružja i eksplozivnih sredstava, a isti tako su po njihovom pronalasku pozivali policiju kako bi na siguran način izuzela pronađena minsko-eksplozivna sredstva i drugo oružje.

Građani su na taj način izbjegli moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a jednako tako su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali doprinos većoj sigurnosti svih nas.

Tijekom protekle 2022. godine građani su policijskim službenicima na području Policijske uprave zadarske, temeljem akcije „Manje oružja, manje tragedija“, predali ukupno: 29 komada vatrenog oružja (od čega pet komada automatskog, jedan komad poluautomatskog te tri komada drugog vatrenog oružja kao i 8 pištolja i revolvera i dr.), 143 komada rasprskavajućeg oružja (79 ručnih bomba, 31 mina te 33 komada ostalih minsko-eksplozivnih sredstava), 15874 komada streljiva za dugo i kratko naoružanje te 12,6 kilograma eksploziva.

- Ovom prilikom zahvaljujemo savjesnim građanima na njihovom doprinosu sigurnosti, a ujedno podsjećamo da akcija ‘‘Manje oružja, manje tragedija‘‘ i dalje traje te ih pozivamo da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija. Naime, svi građani koji posjeduju zabranjeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu, mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje, naglasili su iz PU zadarske. 

 

16. lipanj 2024 14:13