StoryEditorOCM
KalelargaNAKON ISTRAGE

Podignuta optužnica protiv vozača (66) zbog izazivanja prometne nesreće kod Maslenice u kojoj su poginule dvije sestre u dobi od 5 i 9 godina!

Piše Božana Sviličić
30. rujna 2020. - 22:32

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 66-godišnjeg vozača koji je skrivio prometnu nesreću na državnoj cesti Maslenica – Zaton Obrovački gdje su poginule dvije sestre u dobi od pet i devet godina.

Optužnicom ga se tereti da je 17. kolovoza 2020. oko 18,30 sati kod mjesta Zaton Obrovački, a na križanju državne ceste D-547 s državnom cestom D-54, upravljao osobnim automobilom državnom cestom D-547 iz smjera Obrovca u smjeru Sv. Roka, kao sporednom cestom. Brzinom od oko 44 km/sat ušao je u križanje bez zaustavljanja i na taj način oduzeo prednost prolaska 49-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se kretao osobnim automobilom marke Audi državnom cestom D-54 iz smjera Jasenica prema mjestu Zaton Obrovački.

Došlo je do udara okrivljenikova vozila u lijevu bočnu stranu automobila marke Audi te zanošenja tog automobila i prevrtanja na krov pri čemu su u prometnoj nesreći smrtno stradale dvije djevojčice koje su kao putnice bile u osobnom automobilu marke Audi, a njihov 49-godišnji otac i još jedno dijete prevezeni su u Opću bolnicu Zadar, gdje su im ustanovljene teške tjelesne ozljede.

 

16. travanj 2024 12:55