StoryEditorOCM
KalelargaU OBITELJSKOJ KUĆI

Pijani Zadranin prijetio i nasrnuo na policajce u Diklu: završio je u pritvoru

Piše B. S.
17. rujna 2024. - 20:49

Zbog napada na policajce, policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom. Sumnjiči se da je počinio kaznena djela prisile prema službenoj osobi i prijetnje.

Incident se dogodio, u subotu, 14. rujna, oko 13 sati, u zadarskom naselju Diklo. Osumnjičenik, koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju, započeo je konflikt tijekom policijske intervencije u svojoj kući. U trenutku postupanja policijskih službenika, izrekao je ozbiljne prijetnje, a potom je nasrnuo na jednog od njih, kojeg je pritom lakše ozlijedio.

Policija je, zbog daljnjeg pružanja aktivnog otpora nad osumnjičenikom morala primijeniti sredstva prisile. Unatoč tome, on je nastavio s prijetnjama prema policajcima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 37-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi u pokušaju, kao i zbog kaznenog djela prijetnje upućene policijskim službenicima. Predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

17. rujan 2024 20:51