StoryEditor
KalelargaZAVRŠIO U ZATVORU

Pijani Zadranin (42) prijetio ženi nožem i trčao za njom, ali je pobjegao kad su se počeli okupljati građani

Piše Zadarski.hr/ODO Zadar
18. rujna 2020. - 21:15
Prijetnja nožem, ilustracijaShutterstock

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 14. rujna, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona. (16. 9. 2020.)

Okrivljenom 42-godišnjaku se stavlja na teret da je 14. kolovoza 2020. pod utjecajem alkohola došao u stan oštećenice u Zadru i, u cilju da kod oštećenice izazove strah i uznemirenost, vrijeđao ju raznim pogrdnim riječima te joj prijetio da će je usmrtiti.

Tereti ga se da je istovremeno bio fizički nasilan prema njoj i da joj je prijetio usmjerujući prema njoj nož kojeg je držao u ruci, a kad je ona istrčala ispred zgrade, okrivljenik je došao za njom i bacio ju na pod, no prestao je i pobjegao vozilom kad su se počeli okupljati građani.

Okrivljenikovo postupanje je kod oštećenice izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti. U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Izdvojeno

21. listopad 2020 10:23