StoryEditorOCM
KalelargaSTANJE NA TERENU

Obrtnička komora u posjetu poplavljenom Obrovcu: poduzet će mjere pomoći članovima pogođenim ovom katastrofom

Piše Zadarski.hr
22. svibnja 2023. - 13:56

Predstavnici Obrtničke komore Zadarske županije predvođeni predsjednicom Vesnom Parić posjetili su danas grad Obrovac, poplavljeno područje  kako bi dobili izravan uvid u situaciju na terenu.

Predsjednica Vesna Parić razgovarala je pojedinačno sa svakim obrtnikom čiji poslovni prostor se nalazi na području središta Grada te su  stradali uslijed vodenog vala i poplave.

Jezivi prizori  ove elementarne katastrofe potaknuli su da se  ukaže na mogućnosti koje može pružiti Obrtnička komora kako u financijskom smislu a također i  kroz pomoć svojih članova - obrtnika bilo u materijalom pomoći  i bilo u pružanju zanatskih usluga.

Prema izjavama oštećenih  obrtnika pomoć svojih kolega kroz materijal i zanatske usluge bila bi daleko dobrodošla od same financijske pomoći. Naime, prema riječima obrtnika, na ovom području najveći je problem nedostatak radne snage koji je sada neophodan za što brže saniranje nastale štete.

Obrtnička komora Zadarske županije u narednom periodu poduzet će mjere pomoći sukladno svojim financijskim mogućnostima te pozivom prema svojim članovima za humanitarnom  odazivu.

29. lipanj 2024 10:34