StoryEditorOCM
KalelargaA ŠTO SAD?

Novak Đoković i supruga pozitivni na koronu! Što to znači za Zadar, gdje su se danima družili s građanima i visokim gostima?

Piše IN
23. lipnja 2020. - 14:17

Novak Đoković i njegova supruga jelena pozitivni su na korona virus, dok su im djeca dobila negativan rezultat, priopćili su iz tim vodećeg svjetskog tenisača. Đoković se testirao na virus u Beogradu nakon povratka s Adria Toura u zadru. Đoković i supruga nemaju simptome bolesti.

Što će pozitivan nalaz Đokovića značiti za epidemiološku sliku u Zadru tek treba vidjeti. Naime, Đoković je bio centralna osoba turnira i družio se danima s brojnim Zadranima i visokim gostima, među kojima je bio i premijer Andrej Plenković.

"Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin nalaz je pozitivan, a djeca su negativna. Sve što smo napravili u posljednjih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš je turnir bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regije, da im omogućimo uvjete da igraju i ostvare prihode, te lakše prebrode ovaj težak period. Istovremeno smo željeli poslati poruke solidarnosti, poštovanja i fair-playa", rekao je Đoković za srbijanske medije.

Đokoviću sada predstoji dvotjedni boravak u karanteni.

"Organizirali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio, vjerujući da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave liječnika i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se ničija situacija neće komplicirati i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji sljedećih 14 dana i ponoviti test za 5 dana", dodao je najbolji tenisač svijeta.

20. travanj 2024 16:40