StoryEditorOCM
KalelargaKAKO IH POKRENUTI

Novi problemi na gradilištu Aglomeracije Zadar: njemački izvođač debelo zaostaje s dinamikom izvođenja radova!

Piše I.I.
23. veljače 2022. - 14:55
Radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u gradskom predjelu Diklo, koji se odvijaju u sklopu projekta Aglomeracije Zadar-Petrčane  Jure Miskovic/Cropix

Tvrtki Ludwig Pfeiffer koja izvodi radove na cjelini Zadar i to su sklopu projekta Aglomeracija Zadar-Petrčane, ovih je dana izdana druga obavijest o uklanjanju nedostataka.

Izdavanje takve obavijesti od strane nadzornog inženjera, jedini je alat kojim se mogu pokušati ubrzati radovi njemačke tvrtke koja debelo zaostaje s izvođenjem radova.

Ovo nije prvi puta da je Ludiwg Pfeifferu izdana obavijest o uklanjanju nedostataka. Prvi put se to dogodilo početkom ove godine kada su njihova gradilišta još od Božića zjapila prazna. U prvoj obavijesti njemačkoj tvrtki zatraženo je da se na svim gradilištima pojača broj radnika, a u obavijesti poslanoj nedavno jasno je precizirano koji posao mora biti odrađen u kojem vremenskom roku.

- Nakon poslane prve obavijesti o uklanjanju nedostataka na terenu je uslijedilo pojačanje radnika, ali izvođač još uvijek nije dostigao nivo izvođenja radova s kojim bismo mi bili zadovoljni, govori Grgo Peronja, direktor Odvodnje dodajući kako je njemačka tvrtka sama planirala izvođenje radova.

- Bitno je za naglasiti kako je izvođač sam dostavio operativni plan, odnosno vremenski okvir u kojem će izvršiti određene radove. Nismo im ga mi kreirali. Od njih tražimo samo da poštuju taj plan koji su dostavili i da se smanji razlika utrošenog vremena i odrađenog posla koja sada iznosi oko 13 posto, ističe Peronja naglašavajući kako je za nekih 20 posto utrošenog vremena odrađeno gotovo sedam posto radova.

- Ono što želimo jest da se ta razlika utrošenog vremena i odrađenog posla krene smanjivati, zaključuje Peronja.

02. lipanj 2024 17:52