StoryEditorOCM
KalelargaPOMOZITE AKO MOŽETE

Nema kraja zlostavljanju životinja u Zadarskoj županiji: pogledajte kako izgleda odbačena kuja kojoj su oduzeli štence

Piše Zadarski.hr
8. ožujka 2023. - 10:57

- Sva tuga, jad i bol satkana je u njoj. Još jedna majka kojoj su oduzeli djecu, vjerojatno ih svezali u vreću i bacili u bunar ili jamu, na dobri stari način. Po brzom postupku - započinju još jednu u nizu tužnih priča volonterke zadarskog azila koje od prije dva dana imaju novu, izmučenu štićenicu.

Nazvale su ju Bea. Kuja je to lovačkog psa koja je nekome postala višak.  

- Nju su jadnicu napustili, da luta dezorijentirano u agoniji tražeći svoje bebe. Porodila se tek prije 4-5 dana, i dalje vaginalno krvari, a sise su već u stanju teške upale. Toliko upaljene da je ona u fibri i nenormalnim bolovima zbog mlijeka. Te upaljene sise su teže od nje same. Ona je hodajući kostur s najtužnijih očima - pišu dalje u objavi, ne mogavši se načuditi ljudskoj okrutnosti.

- Očima majke koja plače za svojom djecom. Još jedna koja je služila dok je poslužila, a sad je postala problem kojeg se netko riješio brže nego govna s cipele. Nazvale smo ju Bea i potrudit ćemo se pomoći joj da ozdravi, dobila je terapiju za povlačenja mlijeka i vitamine pod kožu. Apetit je još jako slab, po hrani brljavi i jako slabo jede, nije nikakvo čudo jer se želudac stisnuo i trebat će vrijeme da dođe na svoje. Ako netko želi kupiti Bei vreću kvalitetne hrane, dobrodošla je. Večeras će spavati po prvi put na grijanju i na mekanom. A ove druge rane, emocionalne, i ova tuga iz očiju, ostaje nam samo čekati da ljubav i vrijeme odrade svoje - zaključile su volonterke zadarskog azila koje već godinama muku muče s odbačenim psima, često izmučenima, izgladnjelima, u ranama i zapuštenim na najgori mogući način. 

Pisali smo već nekoliko puta, kako o volonterkama, tako i o mučnim pričama pasa koje spašavaju, no i dalje izgleda kao da nema pomaka dokle god institucije ne odrade posao do kraja i kazne za zlostavljanje životinja ne budu puno strože. 

image

Bei su oduzeti štenci koje je okotile prije 5,6 dana te su joj dojke kompletno upaljene

Zadarski Azil/Slobodna Dalmacija
image

Kuja je prnađena na vrijeme

Zadarski Azil/Slobodna Dalmacija
image

Izgladnjela je i izmučena

Zadarski Azil/Slobodna Dalmacija
image
Zadarski Azil/Slobodna Dalmacija
27. travanj 2024 19:09