StoryEditorOCM
KalelargaBRUTALNO

Napad argentinske doge u Brbinju: ‘Refleksno sam podigao svog psa da ga ta zvijer ne zakolje. Tada me zakačio ugrizom rastvorenih usta!‘

Piše B.S.
24. kolovoza 2023. - 14:00

Zadarska policija istražuje slučaj brutalnog napada argentinske doge u mjestu Brbinj na Dugom otoku u kojem je teške tjelesne ozlijede zadobio 63-godišnji mještanin. Prijavu o napadu opasnog psa na otoku policija je zaprimila u četvrtak, dva dana nakon napada u kojem je mještanin jedva izvukao ‘živu glavu‘.

- U tijeku je postupanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog slučaja – rekla je glasnogovornica PU zadarske Sonja Šimurina.

Prema informacijama iz mjesta Brbinj, riječ je bila o napadu argentinske doge koja je već duže vrijeme prolazi javnom cestom bez nadzora i bez brnjice u blizini stare škole u Petrovim dvorima. Iako su mještani upozoravali vlasnike, oni nisu ništa poduzeli. Strašan napad odigrao se u utorak dok je 63-godišnji mještanin šetao svog psa.

- Najgore od svega što sam prolazio ulicom pored svoje kuće i u naručju držao svog psa bišona koji ima pet kila. U trenutku napada refleksno sam ga podigao do svoje visine da ga ta zvijer ne zakolje. Tada me zakačio ugrizom rastvorenih usta - ispričao je mještanin kojeg je pas zubima ‘dohvatio‘ u predjelu trbuha.

Hitna pomoć u Zadru uputila ga je u ambulantu u mjestu Sali gdje je zatražio liječničku pomoć. No tamo ga je dočekao novi šok.

- Liječnica me primila sva ljutita što mora raditi i što je najbitnije za fizičku ozljedu nije prijavila slučaj policiji što je van svih pravila i zakona – rekao je mještanin dodajući kako na ovaj način želi upozoriti javnost kako netko ne bi doživio sličnu sudbinu.

- To je pas za borbe koji zakonom mora imati brnjicu i biti pod nadzorom vlasnika. Molim nadležne u Salima da slučaj shvate ozbiljno jer danas ja sutra nečije dijete - ne daj Bože - poručio je 63-godišnjak.

25. travanj 2024 20:11